Nieuwe Boards of Canada album

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Heb net Geogaddi gekocht, maar mijn hoofd is vandaag door een semi-griepje van watten gemaakt en dus maakt de plaat 0,0 indruk op me. Het reutelt maar door. Iemand anders een welgevormde opinie over de terugkeer van de electronica meesters?

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 18, 2002

Answers

Geen nieuwe inzichten (in Sunshine Recorder is het weer een beautiful place) maar wel weer een hele mooie plaat. Ik hoor geen hiphop-invloeden meer. Wel een hoop stemsamples. Alpha and Omega is extreem uptempo, de rest kabbelt inderdaad een beetje door. Op een mooie manier. 1969 is ronduit betoverend, andere nummers (The Devil is in the Details, Dawn Chorus) juist freaky of zelf creepy (You Could Feel the Sky). Misschien dringt de cd beter tot je door als je eens alleen de nummers die langer zijn dan drie minuten achter elkaar programmeert: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 19, 21.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), February 18, 2002.

ik mag nog niks zeggen want nog niet gehoord, maar toch zeg ik wat. waarschijnlijk zijn de verwachtingen wat te hoog opgeklopt en zal die dus automatisch wel wat tegenvallen. :)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 18, 2002.

Ja, het had korter kunnen zijn (dat denk ik met bijna elke CD tegenwoordig) maar toch vind ik al een aantal nummers verpletterend: vooral 1969, en het hypnotische Gyroscope. Maar, zoals veel mensen, vond ik MHTRTHC in het begin alleen maar 'aardig', een zware onderschatting . Dus ben ik erg benieuwd hoe het met Geogaddi zal gaan.

Beterschap Omar trouwens.

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), February 18, 2002.


Beterschap. Zelfs als ik ziek ben of een migraine aanval heb, speel ik muziek. Maar ik hou het bij een bepaald genre/artist. Normaal gezien nooit een nieuwe plaat want dan wordt m'n hoofdpijn nog erger. Vooral Here Come The Warm Jets is fantastisch bij hoofdpijn.hah!
Hield niet echt van die ene plaat die ze maakte (Iets met *children* in de titel?). Misschien nog eens spelen. Ik ben momenteel heel tolerant. :-)

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 18, 2002.

Nog niet gehoord, maar ben benieuwd naar je review ! Get better soon , if this helps: the american gigolo mix heb ik vandaag gepost met extra tape en is onderweg :-)

-- Johan (johan@kindamuzik.net), February 18, 2002.


-Kuch- het gaat alweer wat beter. Kom er achter dat de beste manier om naar Geogaddi te luisteren is als je op de bank ligt en je dochter rustig op de grond aan het spelen is (en niet als je als een malloot Fifa 2000 aan het spelen bent ;) Het fladdert in de tweede helft van de plaat heerlijk weg moet ik zeggen. Ik denk dat ik misschien teveel een zelfde Ahaa-ervaring verwachte als het debuutalbum. Job's programma-suggestie klinkt wel okay, alleen ik hou echt veel meer van de BoC miniatuurtjes.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 18, 2002.

Geogaddi draait nu voor het eerst in mijn speler. Het is moeilijk nu al een mening te geven. De plaat klinkt prettig (ik hoor in mijn werkruimte nog geen collega's klagen, wat niet perse een goed teken hoeft te zijn). In flink wat nummers jengelen de synthesizers zo erg dat ik blij ben het album niet op vinyl te hebben. Er zijn nogal wat vinylplaten waarbij het gaatje niet precies in het midden zit waardoor ze vals gaan klinken, zeker dit soort platen met lang uitgerekte akkoordenreeksen (mensen die Geogaddi op vinyl hebben, kunnen nu gerust zijn; het ligt aan de muziek, niet aan de persing).

Ondanks de korte nummers komt het album bij me over als een coherent geheel.

De akkoorden en het getrommel in Alpha & Omega klinken wel erg obligaat (en dan is het ook nog eens het langste nummer!).

De zingende stem in Sunshine Recorder heeft een dusdanig stereo- effect dat ik even dacht dat er iemand naast me was gaan staan. Spooky.

Het nieuwe album van BoC lijkt me een ideale kandidaat voor de Rashomon-benadering (d.w.z. recensies door de meerdere leden van het Schaduwkabinet).

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), February 19, 2002.


Geweldige plaat. Veel beter dan hun eerste full length. Vooral veel dreigendere ondertoon, alsof al die mooie landschappen worden bedreigd door een onnoemelijk onweer dat veel van de schoonheid weg zal vagen. Ik ben zwaar onder de indruk.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 21, 2002.

Het nieuwe album van BoC lijkt me een ideale kandidaat voor de Rashomon-benadering

Ja klopt. Eh, mijn benadering is eigenlijk al op Kindamuzik verschenen maar misschien zal ik kort in het Nederlands de highlights vertalen en zo aan de lijstjes van week 9 te zien zijn er genoeg leden die een andere insteek kunnen verzinnen.

'Alpha & Omega' is in ieder geval met gemak het slechtste wat die gasten ooit hebben gemaakt. ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 27, 2002.


Moderation questions? read the FAQ