Je eerste plaat

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Moeilijke vraag, niet? Mijn eerste plaat was een Hot Chocolate single. En ja hoor, ik hou nog evenveel van "Girl Crazy."

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 16, 2002

Answers

Van mijn ouders kreeg ik een compilatie-lp van The Mammas & The Papas. Niet lang daarna van mijn oma een vage countryplaat die opent met de introtune van Bonanza in een nieuwe versie. De eerste single die ik zelf kocht was Baby Don't Change Your Mind van Gladys Knight & The Pips. De eerste lp weet ik niet meer. Misschien Elton John, Queen of Billy Joel. Flink wat jeugdzondes heb ik tijdens middelbare school al verkocht. Gladys Knight is volgens mij bij m'n zus terecht gekomen. Ik mis die 7" eigenlijk best wel beetje.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), February 16, 2002.

mijn eerste single was "Man in the Mirror" van Michael Jackson. Ik heb hem niet meer en mis hem niet. Ik vind het achteraf gezien een kutplaat. Off the wall en thriller luister ik nog graag.

-- erik (erikstronks@hotmail.com), February 16, 2002.

LP: Curiosity killed the Cat - Keep your distance Singeltje: Bros - When will I be famous

-- Els (els@whiskas.net), February 16, 2002.

Jungle Brothers - Done By The Forces Of Nature. Gekregen van school na het verkopen van 100 geraniums!

-- Arien (saguamura@home.nl), February 16, 2002.

Singeltje: Bros - When will I be famous
Skeleton in My Closet? Bros' Xmas Boxset. hah! Soms is het beter je niet te laten meeslepen met de obsessie van je vriendinnen.

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 17, 2002.


single: Aha - Take On Me elpee: weet ik eigenlijk niet zeker, het is óf Michael Jackson's Bad óf eentje van de Fat Boys, naar alle waarschijnlijkheid...

-- Joris (subbacultcha@hotmail.com), February 17, 2002.

moeilijk vraag ja.. mijn eerste single was volgens mij een nummer van Sophie B Hawkins, ik had die clip gezien met dat paard, vond ik mooi. :)

dat moet dan rond 1994 geweest zijn. toen was ik 9.. ja dat kan wel kloppen. vanaf toen ging ik steeds meer singletjes kopen tot pinkpop '97 toen kocht ik mijn eerste échte album: eels - beautifal freak.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 17, 2002.


single: Last Christmas van Wham!, album: Slowly We Rot van Obituary en Ride The Lightning van Metallica (na heel lang sparen samen gekocht).

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 17, 2002.

Mijn eerste single was "Another brick in the wall" van Pink Floyd die ik na lang zeuren van mijn vader kreeg. Dat singletje heb ik nog steeds, al heb ik hem zeker alweer tien jaar niet gedraaid (als het niet langer is). Hij zit in een heel zwart hoesje met een gat erin. Mijn eerste LP was van Rick James, dat vond ik toen leuk. Ik heb die Lp (ik weet niet eens meer hoe hij heette!!) al lang niet meer, in mijn studietijd verkocht om geld te hebben voor betere platen....

-- Hibernia (hibernia_augusta@hotmail.com), February 17, 2002.

Single: Wings 'Mull of Kintyre'. Album: The Beatles 'Red album'

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), February 17, 2002.


Eerste CD: Faith No More - The Real Thing.

Eerste single weet ik eerlijk gezegd niet meer. Ik was op de basisschool nooit in muziek geinteresseerd. Pas toen we kabel kregen met MTV en ik 'Sweet Child 'O Mine' van Guns N' Roses zag begon het. Daarna natuurlijk altijd naar Vara's Vuurwerk luisteren!

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 17, 2002.


Op mijn vierde kocht ik Funhouse en jaar later mijn eerste crack. Op mijn zesde luisterde ik daardoor al naar Swans weetjewel.

Neen in realiteit was 'Uptown girl' van Billy Joel mijn eerste single. Klote maar waar. Mijn eerste lp was volgens mij een of ander solo album van George Harrisson. Pfff, dat het ooit nog is goedgekomen.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 17, 2002.


sorry, omar, uptown girl is briljant. Had ik die plaat maar... ga nu direct downloaden...

-- erik (erikstronks@hotmail.com), February 17, 2002.

Van mijn ouders kreeg ik voor mijn 8e verjaardag een cassetterecordertje, met daarbij 2 voorbespeelde cassettes: Best Ofs van ABBA en Luv'. (!). Het was 1980.

Mijn eerste zelfgekochte singletje was "Wild Boys" van Duran Duran, eerste LP het bijbehorende 'Arena', december van dat jaar (1984).

Mijn eerste single-die-ik-nog-steeds-erg-goed-vind is The Waterboys' "The Whole of the Moon" geweest.

Zo, geraamtes uit de kast, voorwaarts met mijn misplaatst snobisme!

-- Lava (reconstruct@nme.com), February 18, 2002.


De eerste was een bandje van The Miracle van Queen. En daarna kreeg ik Jive Bunny & The Mastermixers met .. dat album met Swing the Mood er op. Nog steeds m'n favoriete konijn.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), February 18, 2002.


weet niet meer of het nu de soundtrack van Fame was of Thriller van Michael Jackson...

-- Johan (johan@kindamuzik.net), February 18, 2002.

Eerste single was "Don't Dream Is Over" van Crowded House. Niet geweldig, maar er zijn ergere dingen om mee te beginnen. Ik was 9 ofzo (zomer '87) en heb voor ongeveer 2 maanden heel trouw de top 40 bijgehouden, veel hometapen enzo. Vreemd genoeg heeft het daarna weer een paar jaar geduurd voor ik weer ik muziek geinteresseerd raakte.

-- Martijn (grooten@sci.kun.nl), February 18, 2002.

I Feel For You van Chaka Khan...

-- JoB (jobwit@vpro.nl), February 18, 2002.

Eerste single was Loverboy van Billy Ocean. Gekregen voor mijn 9e verjaardag. Met op de b-kant een ge-wel-di-ge dub mix. Een obsessie voor het leven. Eerste album was volgens mij Thriller, met Michael en tijgetje in klaphoes...

-- Sander (sanker@vpro.nl), February 18, 2002.

tja, mijn eerste plaat. dat moet 'for those about to rock' van ac/dc zijn geweest. de poster die al weken boven mijn bed hing, kan ik me nog levendig voor de geest halen. een enorm groot podium waarop twee kanonnen worden afgevuurd tegen een zee van gekleurd licht. er stonden ook nog enkele piepkleine verdwaalde figuurtjes op waaronder eentje in een schooluniform. ik was verkocht.

uiteraard maakte de plaat overuren op mijn kleine rode pickupje. ook zong ik hard mee met de teksten die van een erg prettige simpelheid waren. binnen een jaar bezat ik alle platen van ac/dc. en al snel vond ik ze niet meer leuk. maar toch.. als klein mannetje dromen van een ac/dc concert waarbij kanonnen worden afgevuurd... het kan erger.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), February 19, 2002.


Kings of the Wild Frontier, Adam and the Ants. Wat ik toen nog niet wist is dat Adam Ant er al een imposante punkcarriere had opzitten. De decadente artpunk op Dirk Wears White Sox is voor mij een van de meest ondergewaardeerde stukken muziek ter wereld. Maar goed, de dubbele drumbezetting van Kings... was ook niet mis. Mijn tweede plaat was overigens Non-Stop Erotic Cabaret van Soft Cell. En de wereld zou nooit meer hetzelfde zijn....

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), March 23, 2002.

Moderation questions? read the FAQ