nog meer muzikanten hier?

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

ik vroeg me af of er op dit board nog meer mensen muziek maken? al die goeie schrijvers hebben ze het eigenlijk zelf wel eens geprobeerd. :D

ik houd mezelf bezig met het maken van wat electronische experimentjes. als je mijn laatste track wil horen, ga dan eens hierheen: http://www.electronicscene.com/multi-panel (nummer heet put-and-take)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 13, 2002

Answers

Neen. Cliche antwoord: Heb ooit een Muppet drumkit gehad waar ik UREN op speelde. Ik was ongeveer vier jaar oud. Mijn ouders hebben het uit pure frustatie buitengegooid nadat ze migraine aanvallen kregen. Daarna bijna geen muziek gespeeld - enkel een tweetal jaar in school.

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 13, 2002.

Ik heb een basgitaar. Na een tijdje les van een Joegoslavische drill jazzgitarist kon ik vrij strak bassen. Alleen rusten bleven altijd een beetje een probleem, die bleef ik maar overslaan. Maar ik kon dus wel 'Outshined' van Soundgarden spelen van bladmuziek. Die Joegoslaaf is verhuisd en ik heb nooit een bandje gezocht en tegenwoordig gebruik ik die bas alleen nog om flink op te raggen als het allemaal weer eens te veel wordt. En als dat nog niet helpt kan je altijd nog met hoofd tegen de body aanrammen of de snaren stuk trekken. Maar dat laatste is eigenlijk te duur. Bassnaren kosten al gauw 30 euro per setje.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 13, 2002.

Waar ik misschien het meeste spijt van heb is dat ik nooit een instrument heb kunnen/willen leren. Kansen zat gehad maar helaas.

-- Arien (saguamura@home.nl), February 14, 2002.

Was het maar waar, het lijkt me echt geweldig om zelf muziek te kunnen maken op wat voor instrument dan ook maar ik ben volledig gespeend van enig talent op dit vlak. Aan de andere kant: is het per se noodzakelijk om iets zelf te kunnen om een mening te hebben over wat anderen doen????

-- Hibernia (hibernia_augusta@hotmail.com), February 14, 2002.

Er liggen onder mijn bed een geluidsmodule, een midi-keyboard, twee ontstemde synthesizers, een haperende sampler, een keyboardstandaard en een reeds lang geleden overleden Casiotoontje. Vroeger heel wat cassettes volgespeeld. Nu geen tijd, maar vooral: geen ambitie. Heb het podium onregelmatig onder mijn voeten gehad en ondervond daar meer de lasten dan de lusten van het musiceren. Ik ben tegenwoordig alleen in te huren voor gelegenheidsprojecten. Het liefst op podia die niet groter zijn dan een knusse huiskamer. Verzoekjes kunnen worden gericht aan het bekende adres.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), February 14, 2002.


Af en toe mag ik met de baas meespelen.

Mark Zomottagitarist

-- Mark (mark@zomotta.com), February 14, 2002.


Ik bespeel de trommels, en niet eens zo slecht mag ik wel zeggen. Heb in allerlei bandjes gezeten, via wave tot stonerrock tot Barkmarket- noise, en laatstelijk in een rock/jazz-improvisatietrio met bas en gitaarsynth. Helaas verloor een 1 bandlid de motivatie. Daarna nog een tijdje inval-drummer geweest in bandjes (triphop, jungle/drum'n'bass). Nu al maanden bandloos, wegens een ernstig tekort aan avontuurlijke muzikanten in Limburg, en een gebrek aan tijd door het KindaMuzik werk en nu dus ons aller Subjectivisten. Ga het wel weer oppakken als ik na mij verhuizing een eigen, weliswaar kleine, repetitieruimte in mijn kelder heb.

Heb ook wat ge-experimenteerd met muzieksoftware, maar ben nooit verder gekomen dan wat noisy ambientbrouwsels met Steinberg Rebirth 2.0. Was toch leuk, pak ik misschien weer eens op.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 14, 2002.


Elke keer als ik een nieuwe computer koop (okay dat gebeurt eens in de 5 jaar) heb ik het idee om eens muziek te gaan maken. Maar ja dan moet je weer een keyboard erbij hebben en daar heb ik geen trek in en het uitvogelen van die software programma's kost me ook altijd te veel werk, en ik heb nooit eens programma gevonden dat alles lekker in 1 heeft: sampler, sequencer, etc. Jammer, want ik wel eigenlijk ook wel van die ambientbrouwsels maken. :)

Oh ja ik kan gitaar spelen, maar dat verveelt me.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 14, 2002.


nee hoor je hoeft geen instrument te spelen om een mening over muziek te hebben. i was just wondering.. :)

jaa met muzieksoftware is het altijd een kwestie van doorzetten, na een tijdje begin je het wel te snappen.

ik speel sinds kort gitaar, ook erg leuk. maar ik kan er nog niet zo goed me over weg als met mijn software en keyboard.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 14, 2002.


Talent is niet belangrijk. Echt iets waar ik niet in geloof. Als je muziek wil maken is ambitie en doorzettingsvermogen alles wat je nodig hebt, en dat is al heel veel. Ik ken talentloze mensen die ver komen, en ambitieloze talenten die hun instrument stof laten happen. Inderdaad hoef je niets te kunnen om een mening te hebben, maar zeg nooit dat je geen instrument speelt omdat je geen talent hebt. Je bent of lui, of je hoeft gewoon niet zo nodig. Beide redenen zijn volkomen legitiem en terecht...

Ik zelf speel heel verdienstelijk gitaar, schrijf liedjes, en brouw rare dingen met tegenwoordig Fruity Loops en in een grijs verleden met Fast Tracker.

-- erik (erikstronks@hotmail.com), February 14, 2002.zijn er ook nummers van jou online te beluisteren Erik? ik wil wel eens wat horen.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 15, 2002.

Mijn band, Ullla, heeft een website, maar de daar vermelde mp3's zijn niet meer beschikbaar door hostingsproblemen. Hopelijk dat dat snel wordt opgelost

website is trouwens http://come.to/ullla

van mijn elektronica heb nooit iets gepubliceerd, maar ook dat komt wellicht als ik mijn breedband heb, met een ftp servertje of zo...

-- erik (erikstronks@hotmail.com), February 15, 2002.


Het probleem met basgitaar spelen is dat het niet echt flitsend is. Ik vind het nog steeds n van de mooist klinkende instrumenten, met cello en bandeon, maar als je met een bandje gaat spelen is het je taak om te zorgen dat je band swingt en bovendien kan je niet veel doen met zo'n zware plank on je nek. Eigenlijk is mijn ambitie om de licht psychotische zanger te zijn die met zijn kop door de versterker ramt en met het publiek in gevecht gaat. Ik ben ook hard aan het oefenen met mee"zingen" met mijn Birthday Party en Penthouse CDs.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 15, 2002.

Ok, ok, misschien kun je ook wel een instrument (een eenvoudig instrument dan; triangel??) leren spelen zonder enig muzikaal gevoel/gehoor/talent. Maar dan blijft het altijd moeilijk en wordt het nooit LEUK. Zo van dat je in n keer leuk meespeelt met je favoriete liedjes. Of, for that matter, in n keer leuk meezingt zonder wanhopig te zoeken naar de juiste toon. Ik heb genoeg gemarteld op gitaar (en zelfs ook blokfluit, en ja, "Roodborstje Tik" kan ik bijna helemaal foutloos in een keer ten berde brengen; niet dat iemand daar ooit op zit te wachten, maar ik bedoel maar!!) om deze mening echt staande te houden.

-- Hibernia (hibernia_augusta@hotmail.com), February 17, 2002.

Ok, ok, misschien kun je ook wel een instrument (een eenvoudig instrument dan; triangel??) leren spelen zonder enig muzikaal gevoel/gehoor/talent. Maar dan blijft het altijd moeilijk en wordt het nooit LEUK

Daar is garagepunk voor uitgevonden! Een gitaar met veel distortion op veel decibellen klinkt altijd goed (heeft iets te maken met het verwerken van de muziek in je hersenen).

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 17, 2002.Talent is gewoon niet belangrijk. Het bestaat wel, er zijn mensen die van nature ergens beter in zijn dan andere. Maar over het algemeen is doorzettingsvermogen en ambitie de voornaamste zaken die je nodig hebt.

Als je zelfs dat niet hebt, is er ook nog garage punk ;)))

-- erik (erikstronks@hotmail.com), February 17, 2002.


excuses voor de spelvauten... het is laat en ik heb wijn op...

-- erik (erikstronks@hotmail.com), February 17, 2002.

Ik heb m'n eerste *flame* email gekregen:
"Are we supposed to care about your opinions? You seem painfully dull. It's easier to criticize than to create. You should try the latter."
Hah! Punt is dat ik besef dat ik anders saaie muziek zou maken a la Jewel. ;-)

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 18, 2002.

Wie was dat dan? wij willen weten! Nou ja, ik althans.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 18, 2002.

Ik ben zelf een beetje bezig met het maken van hiphop beats (kannu checken op http://www.mp3.com/mjzdaman ) en voor de rest speel ik gitaar, beetje piano, beetje drummen en dat is het. Oh, en Omar (volgens mij was jij het) jij was toch op zoek naar een sampler en sequencer in een? Dan moet je misschien ff kijken op www.modplug.com en daar ff modplug tracker downloaden. Is op zich een sampler en een (hele simpele) sequencer in een. Goed genoeg om wat te pielen. Ik gebruik zelf ook een soort gelijk programma.

-- Maarten Zinkstok (mzinkstok@hotmail.com), February 18, 2002.

Bas, was nadat hij m'n weblog had gelezen. keith kasper . Sukkel. Vond het best wel grappig. Ik ben er toch in geslaagd 15 minuten van z'n tijd te verdoen met m'n weblog. ;-)

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 18, 2002.

Moderation questions? read the FAQ