Daar zoek ik nu al jaren na...

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Zijn er platen waar je al JAREN naar zoekt? Cliche antwoord van mij: No New York. Daar heb ik letterlijk JAREN op gewacht. Ik vond die uiteindelijk (in bootleg formaat) in Japan. Ik herinner nog dat ik de platenwinkel binnenging, de LP zag staan... en bijna huilde. Ik heb ook lang gezocht naar Chance Meeting van Nurse With Wound. Uiteindelijk heruitgebracht en dus ook gekocht.
De enige platen waar ik nog naar zoek: Squeeze (Velvet Underground), Wanna Buy A Bridge (niet zo erg want ik heb eigenlijk de meeste dingen die erop staan), Walls Have Ears (Sonic Youth).

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 10, 2002

Answers

Heb zo'n 6 jaar geleden Nick Drake voor het eerst gehoord en het duurde jaren voordat ik een kopie van 5 Leaves Left kon krijgen.

-- Arien (saguamura@home.nl), February 10, 2002.

Ik heb jaren gezocht naar het debuut van Masters Of Reality. Nog een keer geboden op eBay, maar $60 werd me toch te gortig. Alle platenzaken binnen om te kijken of ze hem nog hadden. Uiteindelijk heb ik hem gevonden ergens in de Jordaan, bij Phantasio.

Ik ben nu niet al te hard op zoek naar het debuut van Mind Funk. Ik heb de CD-R van Bas, maar ik wil het origineel.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 10, 2002.


Rainbow Delta van Patrick Gleeson, een synthesizerplaat die begin jaren tachtig in zijn geheel op de radio werd gedraaid. Ik liet een cassetterecorder meelopen, maar aangezien ergens in de straat iemand bezig was met een elektronisch apparaat, kraakte en ruiste de zender als een bezetene. Het duurde minstens vijftien jaar nadat ik het album voor een rijksdaalder bij toeval in de bak van Plaatboef in Utrecht vond. Eindelijk een versie zonder stoorzender. Ik was heel blij.

Het volledige pianolawerk van Conlon Nancarrow. Gehoord in dezelfde periode als Patrick Gleeson. Niet eerder naar gezocht omdat ik niet wist waar te zoeken en omdat ik de naam van de componist fonetisch had gespeld. Pas na zijn overlijden waren de cd-uitgaven in relatieve overvloed verkrijgbaar.

Homecomfort, een Amsterdams project dat volgens mij Divorce heette (ik kan het cassettebandje even niet vinden om het te checken). Het was een van de exponenten van de Nederlandse Ultra- scene (zeg maar de Nederlandse No Wave). Voor het eerst nummers van gehoord in en opgenomen van het programma Superclean Dreammachine van (slik) Ad Visser. Ik heb de plaat een jaar of vijftien later kunnen tapen, maar zou ook wel blij zijn met een goede kopie van de echte LP. Anyone?

Op mijn verlanglijstje staan op dit moment ondermeer: het album van Sleepytime Gorilla Museum (op Seeland), Christof Migone (zijn album Crackers waarop krakende botten de geluidsbron zijn), het eerste album van Takako Minekawa, de originele 12” EP Health & Effiency op Piano Records van This Heat, het eerste album van The Ex (inclusief 7”) en de eerste albums van Ida. Ik ben echter niet fanatiek op zoek. Het is leuker platen toevallig tegen te komen op plekken waar je ze niet zou verwachten.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), February 10, 2002.


Toen ik de eerste Wellwater Conspiracy plots in een rek bij Sounds in Venlo op lp vond, was dat toch wel heel mooi. Nu ben ik zoek naar een betaalbare versie van Slayer's Hell Awaits, die tegenwoordig alleen nog maar in dure importbakken te vinden is. En als iemand Secrets of the Beehive van David Sylvian nog over heeft op lp, mag die persoon zich direct mailen.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 10, 2002.

Martijn, typisch ik heb die MAsters of Reality op een gegeven moment maar verpatst omdat het me toch niet zoveel deed. Maar goed je hebt hem gevonden. Kan me niet voorstellen dat daar niet heel veel exemplaren van rondzwerven in de 2e hands platenbakken.

Bas, aiii Hell Awaits heb ik nog in mijn handen gehad voor een tientje, al weer een paar jaar geleden, maar goed. Ik heb hem toen niet gekocht. :)

Ik zelf zoek naar de live-bootleg Heroin or Revolution van Spacemen 3, vooral van wege een prachtige Meinhof/Baader hoes en geile titel. Die ga ik nooit vinden. Er is ook nog een dubbel live bootleg van Butthole Surfers die ik wel zou willen horen, helaas kwam ik er te laat achter dat die op de officiele site helemaal op mp3 stond, er was teveel verkeer dus die server ging plat en nou geen mp3s meer. Er zijn natuurlijk wel een paar dancetracks die ik ooit in benevelde staat heb gehoord en nooit kon achterhalen van wie die nou waren, al ben ik er wel jaren later achter gekomen dat een van die geniale platen 'Stardancer' was van Red Planet. De meeste "die moet ik echt vinden" dingen heb ik inmiddels wel via Napster ooit gevonden.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 11, 2002.De meeste "die moet ik echt vinden" dingen heb ik inmiddels wel via Napster ooit gevonden
Zelfde geldt voor mij.

-- Arien (saguamura@home.nl), February 11, 2002.

dubbel live bootleg van Butthole Surfers

Als je interesse hebt kan ik die t.z.t. wel voor je branden.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), February 11, 2002.


Ik ben al jaren op zoek naar For If You Cannot Fly van Small Factory. Het frustrerende is dat ik thuis wat oude lijsten van platenzaken/mailorders heb waar 'ie gewoon op staat, maar nu is 'ie nergens meer te vinden, zelfs niet te bestellen. Het stomme is dat hun andere plaat (I Do Not Love You) vaak voor een paar euro's in de goedkoop-bakken ligt...

Martijn

-- Martijn (grooten@sci.kun.nl), February 11, 2002.


>Martijn, typisch ik heb die MAsters of Reality op een gegeven >moment maar verpatst omdat het me toch niet zoveel deed. Maar goed >je hebt hem gevonden. Kan me niet voorstellen dat daar niet heel >veel exemplaren van rondzwerven in de 2e hands platenbakken.

De originele Def American persing is een waar collectors item, die is duur. De 2e uitgave op een klein label is wel te vinden, maar toch ook nog redelijk gewild.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), February 11, 2002.


>Nu ben ik zoek naar een betaalbare versie van Slayer's Hell Awaits

Via El Cheapo gevonden bij Proxis voor 18 euro.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), February 11, 2002.Ben sowieso op zoek naar Ascenseur pour l'Echafaud en Kind of Blue van Miles Davis op vinyl, liefst eerste persingen. Eigenlijk alle Miles platen wil ik op vinyl, en die van Coltrane ook, dus als iemand zijn partijen weg doet, laat het me weten.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 11, 2002.

De originele Def American persing is een waar collectors item, die is duur.

Oeps. Heb ik gewoon weg gedaan. :( Shjeet wist ik veel, ik dacht gewoon beetje psychedelisch blues bandje op Def American.

Ben ik ook nog naar op zoek: de Red Planet compilatie van The Martian. Nog nooit in een winkel gezien.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 12, 2002.


Nog steeds op zoek. Naar de originele cd of lp liefst van My Bloody Valentine, XTC and Wine, het ep tje Zea van dEUS (stom dat ik hem niet gekocht heb op dat ene concert destijds), de cd van Wheat (Hope and Adams) en die heb ik inmiddels al gespot in de cd zaak (nou de euro´s nog).

-- Mark (Mark@zomotta.com), February 14, 2002.

Moderation questions? read the FAQ