mix CDs

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Theorie en praktijk. Wat zijn de/je regels? Hoe maak je ze? Cover art? Wat zet je erop? Zit er een boodschap achter? Pochen of "ik hou van jou"?

-- Dolores (kittybey@yahoo.com), February 07, 2002

Answers

Mix-cds. Tot nu toe gebruikte ik altijd het programma MJ Studio. Daar mee kan je real-time MP3s mixen en scratchen. BPM's instellen/wat met filters klooien. Leuk spul, je saved al mixende als een gigantisch .Wav file en dat kan je branden. Omdat het heel erg hands- on en live is krijg je natuurlijk niet zulke nette mixen, al kan je zelfs je koptelefoon er op aan sluiten en op een extra kanaal alvast de platen op scherp zetten, maar dat vond ik al teveel moeite.

Nu ga ik meer met Mixmeister aan de slag wat het meeste van de vervelende klusjes al voor je doet; het inelkaar over mixen, het gelijktrekken van BPM's en zelfs de beats netje over elkaar leggen. Regels: tot nu toe gebruik alleen platen die ik niet ken of remixes van bekende nummers, dat houdt het voor mij ook een beetje spannend. Boodschap: meestal kies ik een thema en ga ik daar een beetje mee aan de haal, zoek ik dan ook meteen de cover art bij (altijd een mooie foto zoals mijn mix-cd The King Of Cool die een foto heeft van Samuel Jackson die net een cheesburger zit te kanen).

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 07, 2002.


Heb een MD-speler maar die is al een paar maanden stuk, dus heb ik de oude walkman en mijn oude bandjes van toen ik 15 was uit de kast gehaald. Ik had toen zo'n dubbel cassette-deck boomboxje waar je (gek genoeg) naadloos stukken muziek mee aan elkaar kon plakken. Ik was de ongekroonde remix-koning van Veghel:-)

Heb ook een keer in een verliefde bui een mixtape in de brievenbus gegooid van iemand die ik verder niet kende. Big no-no (om maar niet van de inhoud van die mixtape te spreken).

-- Arien (saguamura@home.nl), February 08, 2002.


Heb ook een keer in een verliefde bui een mixtape in de brievenbus gegooid van iemand die ik verder niet kende. Big no-no
Care to e-la-bo-rate, mate? :-) Ik ben er totaal klote in. Heb net een drie-tal CDs gemaakt en besef dat 1 ik totaal geen *balans* kan vinden en 2 dat de ontvanger ofwel alles al zal hebben en zoniet hij het gewoon niet GOED zal vinden. Derhalve een lijst met uitleg gemaakt. Grappig: *NSync en Swell Maps wilden niet op de mix CD. Grrr.

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 08, 2002.

Care to e-la-bo-rate, mate? :-)
Hmmm...misschien een leuk verhaal voor op de site op Valentijnsdag...Maar misschien ook weer niet doordat het allesbehalve een happy end heeft:-)

-- Arien (saguamura@home.nl), February 09, 2002.

Arien, dat speel ik al klaar ZONDER mix CDs. hah (not really)

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 09, 2002.


Gaan we dus een zielepotenwedstrijd houden? *Iedereen in koor: "Oooooh!"*

-- Arien (saguamura@home.nl), February 09, 2002.

Préparez vos mouchoirs

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), February 11, 2002.

ik probeer het ook altijd met een thema als leidraad, of in ieder geval een redelijk samenhangend geheel qua sfeer te creeeren. Verder leg ik me niet te veel beperkingen op. wanneer ik iemand echt kennis wil laten maken met artiesten, zet ik er meestal plusminus 3 tracks per artiest (vaak nog per album, of evt. een b-side) op. wanneer ik iets voor mezelf samenstel, is het veelal maar 1 track per artiest.

ik heb weinig ervaring met het samenstellen van een mixtape vol dance (dat houdt ongeveer op bij een vleugje warp), dus met overlappen werken doe ik niet echt vaak. dat is alleen handig als je een nummer tegenkomt met een onnodig lang outro.

aan artwork doe ik niet. heb daar geen talent voor. heb eens wat reclamemateriaal versnipperd en daar een kleine collage van gemaakt, maar ik was niet echt tevreden over het resultaat. :)

-- herman (hjac@wish.nl), February 19, 2002.


Moderation questions? read the FAQ