lijstjes week 6

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Bad Religion - The Process of Belief
Wat een energie, wat een geniale melodieen. Superplaat.

Fennesz - Endless Summer
Veel te laat ontdekt. Hoe de man zijn sublieme melodiepatronen onder die noise vestopt, en ze toch duidelijk laat spreken, grenst aan het geniale.

Wibutee - Eight Domestic Challenges
Noorse band die jazz en electronica erg lekker en warmbloedig vermengt. Van Bugge Wesseltof's label Jazzland.

The Notwist - Neon Golden
De eerste klassieker van 2002, en een plaat om nog lang te koesteren.

Stars of the Lid - The Tired Sounds of...
Deze plaat blijft verbazingwekkend mooi, ook al luister ik er al twee maanden naar. Schitterende weemoedige ambient van het Kranky label, en dan weet je eigenlijk genoeg.

Rhythm & Sound - Rhythm & Sound
Een van de meest ruimtelijke platen die ik ooit gehoord heb. De kunst van het weglaten is hier tot grote hoogten gestegen.

Death - Leprosy
Death metal uit de oude (en enige goede ;-) school. Niet alleen jeugdsentiment, deze plaat staat nog steeds als het spreekwoordelijke huis. En een eerbetoon aan de ware originator van death metal, Chuck Schuldiner, oprichterzanger/gitarist van Death, die een tijdje terug op 33 jarige-leeftijd aan kanker overleed.

Shalabi Effect - Shalabi Effect
Hun nieuwe staat op het punt om uit komen, maar hun anderhalf jaar oude debuut staat is ook nog steeds geweldig: schitterende semi-improv drones, met instrumenten als oud en tabla. Uit de Montreal school, en binnenkort te zien voor het eerst in Europa.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 06, 2002

Answers

Aha hier heb ik eentje gevonden waar Notwist wordt genoemd! Heb eindelijk eens die Neon Golden beluisterd. En ik moet helaas zeggen dat het me niks doet. Grootste probleem is toch wel die stem van die gast, staat me echt na 2 nummers ontzettend tegen. Sorry B- man. :)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 18, 2002.

Moderation questions? read the FAQ