Waar kijken we naar uit op platengebied?

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Zo eindelijk is Januari voorbij, kunnen we misschien eindelijk wat leuks in de schappen verwachten, toch? Zijn er nog platen waar jullie op korte termijn naar uit kijken?

De mijne: Boards of Canada (18 feb.), Drexciya (elk moment) en dat album van Baby Ford.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 03, 2002

Answers

Ben flink benieuwd naar de nieuwe Shalabi Effect, Kevlar, uiteraard de nieuwe GYBE!, Do Make Say Think, en Boards of Canada interesseert me ook zeer. En later in het jaat natuurlijk de nieuwe Motorpsycho ;- ), alhoewel misschien eerder hun 3e live plaat wordt uitgebracht: een improvisatie concert bij een Amerikaanse experimentele film.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 03, 2002.

Kevlar lag afgelopen weekend bij de platenboer. Ik hem 'm beluisterd, maar het kon me niet direct pakken. De zang en teksten spraken me niet direct aan. Het neigde naar de schone bombast van het Duitse Kante, maar die zijn zo verstandig in hun eigen taal te zingen.

Het gekke is dat ik wel kan uitkijken naar nieuwe films, maar dat ik geen enkele plaat kan bedenken waarbij ik de dagen loop af te tellen voordat hij in de winkel ligt. Op mijn verlanglijstje staan meestal namen van platen die al een tijdje uit zijn en waar ik meestal in de winkel niet of jaren later aan kan komen. Pas twee jaar na release vond ik vanmiddag Land Of The Loops bij GET Records. In de nieuwbak! Tsssss.

Toch nog een tip: de nieuwe Bola op Skam is een aanrader voor de elektronicaliefhebbers.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), February 03, 2002.


De nieuwe Magnetic Fields, dat is het eigenlijk wel zo'n beetje.

-- Lava (reconstruct@nme.com), February 04, 2002.

Niets. Kan niet uitkijken naar nog meer platen want ik heb er deze week al teveel gekocht. Ik kijk uit naar deze aanwinsten: Unity (Byron Morris), Fushitsusha en de M Jackson Off The wall reissue. Woehoe!

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 04, 2002.

Toch de nieuwe DJ Shadow (voordeel vd twijfel enzo). Heb ook afgelopen week de nieuwe ...Trail Of Dead gedownload en het staat nu bovenaan op mijn kooplijst. Net als de nieuwe 90 Day Men. Maar vandaag, zogauw ik mijn huis heb opgeruimd en voordat ik de poolhal binnenloop, checkt deze Subjectivist 2 verzamelaars: 'In The Beginning There Was Rhythm' van Souljazz en die Funky 16 Corners van Peanut Butter Wolf. Misschien dat de Platenworm ook Hayden heeft...

-- Arien (saguamura@home.nl), February 04, 2002.


Kijk eigenlijk vooral uit naar de nieuwe Cornershop. De twee tot nu toe verschenen singles - motion the 11 en lessons learned - klonken weer totaal verschillend: van elkaar, van wat ze vroeger deden, van wat er verder momenteel muzikaal gebeurt etc.

Zal verder ook zeker de nieuwe Mirah blind kopen en Lambchop wellicht ook wel (omdat Nixon zo'n prachtplaat was).

-- Joris (subbacultcha@hotmail.com), February 04, 2002.


Erg benieuwd wat Blur dit jaar gaat doen, of ze de 13-lijn gaan doozetten of weer iets anders gaan proberen. En misschien hebben de Gorillaz nog invloed gehad? Ik wil opponent Oasis het liefst nooit meer horen, maar die apen blijken toch weer iets van zich te willen laten horen. Bah. Benieuwd naar Belle&Sebastian soundtrack en ongetwijfeld wat EP's, de nieuwe Caesar, misschien de volgende Underworld? En waar is Supergrass mee bezig? Een teken van leven van Portishead is natuurlijk altijd welkom, wat zijn die aan het doen? Van Weezer hebben we al aardig wat gehoord dankzij de demo's dus dat zal wel goed zitten. Misschien dat Greg Dulli dit jaar weer met een leuk Twilight Singers album komt en tot slot maar even de hoop op Breeders, Soulwax, Yo La Tengo, Scram C Baby, Elliott Smith en Looper

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), February 04, 2002.

Belle & Sebastian soundtrack? Klinkt leuk. Verder: Portishead heb ik wat over gesignaleerd, die komen met een nieuwe album dit jaar. Breeders ook had ik gelezen.

Maarreh als AriŽn post is ie dus altijd haantje-de-voorste? ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 04, 2002.


nieuwe Lambchop. Hoewel ik alleen How I quit smoking heb.. maar misschien koop ik Nixon ook maar meteen erbij.

Verder kijk ik ook nooit naar platen uit, ik loop er altijd vanzelf tegenaan. Een uitzondering doch, Bjork. Daar tel ik altijd de dagen naar af. (en elke keer valt de plaat stiekem een beetje tegen.)

:)

ik hoop dit jaar Mķm's yesterday was dramatic, today is ok nog te kopen. binnenkort ga ik naar Amsterdam hopelijk vind ik die plaat daar in een winkel.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 04, 2002.


Maarreh als AriŽn post is ie dus altijd haantje-de-voorste? ;)

Jaa, ik weet het ook niet hoor, hoe dat zit. grmmmbl, gebruiksonvriendelijke settings.

-- Arien (saguamura@home.nl), February 04, 2002.Test.

-- Arien (saguamura@home.nl), February 04, 2002.

Ludo,

vreemd met BjŲrk heb ik altijd dat ik denk "dit is haar beste tot nu toe".

Kwa Mķm, bij Concerto ligt die altijd. Bij de dance afdeling in de sectie experimenteel/ambient hebben ze zelfs hun eigen bakje.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 04, 2002.


N*E*R*D (zelfde album als vrorig jaar, opnieuw ingespeeld door band) (11/3), The Streets (18/3, plaat van het jaar?), Jay-Z & R. Kelly (25/3), DJ Shadow (20/5) en, nog zonder datum: Kamaal (alias Q-Tip, zingend), Laidback Luke, Eminem (april, plaat van het jaar?), Common (juni), The Roots (juni, plaat van het jaar?), Zach de la Rocha (september, met ?uestlove, DJ Shadow & Roni Size).

-- JoB (jobwit@vpro.nl), February 04, 2002.

Ja, zie je wel; ik stond gewoon niet stil bij een aantal releases waar ik toch echt wel naar uitkijk... The Streets lijkt mij ook erg fijn te worden... En Blur.. tja. Jarenlang (93-97) noemde ik dit "mijn favoriete band". "13" vond ik Totaal Ruk. En Gorillaz ook. Trouwens, een van de slechtste nummers op 13 was al een soort Gorillaz-nummer (Trailerpark), zoals een van de mooiste nummers van "Blur" (the orange album) al een voorschotje op het solowerk van Graham Coxon was. Maar ik weet vrij zeker dat ze weer iets heel anders gaan doen dit jaar. Namelijk een ambient-IDM/pop-crossover (a la Hood dus). Dit ligt zo ontzettend voor de hand (echt waar, ga maar na) dat ze er echt niet onder uit kunnen.

-- Lava (reconstruct@nme.com), February 05, 2002.

Concerto?

ok. die naam zal ik onthouden.

en GET records is toch ook in Amsterdam? daar moet ik ook nog langs, want je moet natuurlijk wel Vido's favoriete winkel gezien hebben. :P

Nieuwe N*E*R*D? das waar ook. ik vond de eerste versie ook al leuk, maar wie weet. met band misschien ietsje minder eentonig.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 05, 2002.over Bjork. ik vind haar nieuwste ook altijd de beste, en ik vind dat dat tot nu toe ook steeds Ūs, maaaar toch verwacht ik altijd nog meer. ik vind namelijk dat Bjork er nooit in slaagt om een heel goed album te maken. ik bedoel alle tracks goed. dat is met vespertine weer. eerste helft is erg goed en dan zakt het toch weer wat in om in de laatste 2 nummers weer wat op te krabbelen.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 05, 2002.

Ludo, Concerto ligt net als GET in de Utrechtse Straat (lijn 4 ;). Altijd handig twee zaken op steenworpafstand (behalve als ze allebei niet hebben wat je zoekt).

Kwa N*E*R*D, ik snap niet waarom ze kostbare tijd spenderen aan die remake, wordt ongetwijfeld slappe hap. En waarom? Om te bewijzen dat ze net zo kunnen swingen als Stevie? Het orgineel vond ik overigens zeer te pruimen.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 05, 2002.


Ik zou eigenlijk moeten zeggen THE NECKS. Maar ik heb enkel hun naam gehoord. En ik kijk niet uit naar de nieuwe maar gewoon naar 1 van hun platen. In Other Music hadden ze geen platen van hen. Had ik ook niet anders verwacht want een vriend had me al gewaarschuwd dat het moeilijk zou zijn iets van hen te vinden. ARGH!

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 05, 2002.

N*E*R*D was nog niet uit in de USA (om wat voor reden dan ook). Hebben ze er in de tussentijd nog even aan lopen sleutelen en ik geloof ook wat nummers vervangen. De Europese versie blijft dus hetzelfde.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 05, 2002.

Gezien de benarde financiŽn op het moment moet ik nog een hoop inhalen, maar er komen ook nieuwe platen aan van The Chronics, Queens Of The Stone Age, Penthouse, Jon Spencer Blues Explosion (binnenkort een optreden in NYC met James Chance & The Contortions en Suicide. JSBX goes No Wave?), Peeping Tom (Patton/Automator samenwerking, schijnt serieuzer dan Lovage) en natuurlijk RATM feat. Chris Cornell. Ik kan me er nog steeds niet echt iets bij voorstellen.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 05, 2002.

WAT JAMES CHANCE SPEELT MET JSBX????????? NEEEEEN! Komt die gast naar Belgie/Nederland?

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 05, 2002.

Moderation questions? read the FAQ