Nieuwe DJ Shadow

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Hier te beluisteren. Ben er nog niet helemaal uit maar hij klinkt heel anders.

CD Private Press verschijnt pas 20 Mei...

-- Arien (saguamura@home.nl), January 31, 2002

Answers

Nummer heet Monosyllabik trouwens...

-- Arien (saguamura@home.nl), January 31, 2002.

Ik vind hem interessant. Heb het al ergens anders ook gezegd: heel mooi als idee, maar op het eerste gehoor koud en bijna theoretisch als muziek. Maar ik hoop ergens dat het hele album deze kant op gaat, weer eens een zelfverzekerde en zelfbewuste artiest die de dingen wil veranderen. Over die verandering kan je dan weer discussieren want mij deed het nummer vooral denken aan 'Windowlicker'.

Ik kan trouwens de recensies al dromen: "Onbegrijpelijke moeilijkdoenerij. De magie van Endtroducing is ingeruild voor gebroken beats en koude abstractie. Huil, huil, jank, jank." Denk in mei even aan deze woorden. ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 01, 2002.


Best wel catchy, toch? Zelfs deze punker kon het aanhoren. Waarom moeten die nummers altijd alleen zo belachelijk lang duren? Ik zit met smart te wachten op de eerste baanbrekende electronische artiest die zich aan de 3 minuten grens houdt.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 01, 2002.

Had eigenlijk nog nooit een héel DJ Shadow nummer gehoord. ha. dus dit is het eerste wat ik van de beste man, klinkt best aardig, lekker hectisch enzo, maar het haalt het niet bij Windowlicker.

misschien moet ik hem vaker horen maar Windowlicker heeft iets extra's..

:)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 01, 2002.


Ben het met Martijn eens dat het nummer wel een beetje te lang duurt. Wat mij betreft mag in de electronica wel wat meer gewerkt worden met miniatuurtjes. Niet dat het niet voorkomt, denk maar aan Black Dog op Spanners , Boards of Canada en soms Aphex Twin.

'Monosyllabik' is een soort prog-hop nietwaar? Of cubistische electro.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 01, 2002.1. Duurt veel te lang. 2. De sample op zichzelf is saai. 3. Je hoort dat er veel werk in is gestoken, maar het eindproduct is ook saai. 4. De ophef over Endtroducing was ook erg overdreven. 5. Ben bang dat het met de nieuwe niet goed gaat komen, maar dat-ie desondanks erg de hemel in wordt geprezen, aangezien DJ Shadow over het algemeen als heilig wordt gezien.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 02, 2002.

4. Ben ik het wel met je eens op zich. De ophef had al moeten beginnen met In/Flux t/m What Does Your Soul Look Like? . ;) Endtroducing is goed maar heeft iets teveel vulsel.

5. Ik weet niet. Ik hoop dat het wel in deze stijl wordt en dan wordt ie zeker afgekraakt a la 10.000 Hz Legend , heilig of niet, anders doen mag niet.

6. Toch vraag ik me soms af: als dit door Autechre was gemaakt zouden we onze schouders ophalen toch? Par for the course, so to speak. Als dit door Timbaland was gemaakt met wat geoe & geaah van Missy erbij, dan was dit natuurlijk "Het Geluid van Morgen". Ja? Nee?

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 02, 2002.


6. wijze woorden Omar

:)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 02, 2002.


inderdaad wijze woorden van Omar, maar als Autechre met zoiets aankwam zou het me ook zwaar tegenvallen, en ook Timbaland zou er natuurlijk iets interessanters van maken, normaal gesproken. Ik denk echt dat DJ Shadow beter kan, maar het veel te weinig laat zien.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 02, 2002.

mmm, eigenlijk ben ik zelf meestal niet zo dol op dat soort vergelijkingen, maar wat het wel duidelijk maakt is dat context meetelt in muziek, dus andersom: DJ Shadow denkt altijd vanuit hiphop en wat hiphop kan betekenen als muziekvorm. En zo bekekenen wordt Monosyllabik wel een soort opening die zich ontdoet van wel heel veel restricties van hedendaagse hiphop. Uuhhh, snappie? ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 03, 2002.


Ik vond Monosyllabik.. tja.. erg goed, erg makkelijk, erg DJ Shadow, erg niet-DJ Shadow. Zoals hij zelf al aangeeft is hij uitgegaan van 2 maten muziek en is daarmee aan het editen gegaan. Geef mij 2 maten muziek en ik bak ook iets in elkaar in een paar weekjes. Uiteraard is dit dan wel typisch DJ Shadow. Je hoort zijn 'stijl' er dwars doorheen, maar het blijft over het algemeen toch een beetje een cursus hoe verknip ik sampletjes en een demonstratie van verschillende effect-apparaten en ProTools plugins. Desalniettemin zijn DJ Shadowklanken altijd prettig om naar te luisteren.

-- Chris (chris@extravolt.com), February 04, 2002.

Moderation questions? read the FAQ