Tip: Enden af filmen blev spolet ind i filmkassetten ved en fejl.

greenspun.com : LUSENET : Leica Bruger : One Thread

Da jeg jeg var på udkig efter et brugt Leica M, ville jeg naturligvis køre en film igennem kameraet for at teste fremføringen inden jeg besluttede mig for at købe.
Når man spoler filmen tilbage på et manuelt kamera kan man normalt høre et klik når film er næsten tilbagespolet, og kun har snippen ude. Det har jeg ingen problemer med på mit Nikon FE, men lyden og følelsen på M kameraerne var ret anderledes, og jeg kom flere gange til at spole filmen helt ind i kasetten.
Lidt ærgeligt, da jeg i så fald ikke kunne genbruge filmen ved test af et andet kamera.
En "film snip udtager" (eller hvad det nu hedder) koster et par hundrede kroner!. På internettet fandt jeg dette tip. Siden eksisterer desværre ikke længere og jeg ved ikke hvem forfatteren er, men jeg gemte heldigvis teksten:

Jeg bør måske understrege at det er den gamle type Dymo præge-tape forfatteren taler om. Den tykke slags hvor bogstaverne trykkes ind i tapen, og efterfølgende fremstår hvide i relief.

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), July 29, 2001

Answers

En velfungerende løsning (som min kone foreslog) er at tage et 10 cm langt filmstykke. Klip det over på langs. Sæt 5 cm dobbeltklæbende tape på emulsionssiden (vi brugte tape af mærket 3M) . Indsæt filmstrimlen med den klæbende side mod midten af spolen og drej samtidig på spolen indtil filmstrimlen hænger fast på filmen i filmkasetten og strimlen er kørt et godt stykke ind i kasetten. Drej i den modsatte retning, spænd filmen op igen (mens du holder fast i strimlen) og træk så forsigtigt filmen ud. Som det fremgår, er princippet det samme som med dymo-tapen, men vi havde altså ikke lige dymotape ved hånden den dag det var aktuelt.

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), July 31, 2001.

Moderation questions? read the FAQ