Told og skat ved køb af Leica (og andet fotoudstyr) i USA

greenspun.com : LUSENET : Leica Bruger : One Thread

Dette er ikke et spørgsmål, men til orientering for de mange der, som jeg, savler når vi ser de billige priser hos fotohandlere som f.eks. www.adorama.com og www.bhphotovideo.com.

Jeg har selv gjort et par gode handler hos B&H Photo, men man skal være opmærksom på flere ting. Der kan være garanti spørgsmålet, høje forsendelses omkostninger og ikke mindst moms og skat ved indførsel til Danmark. I anden anledning har jeg fået flg. oplyst fra Told og Skat:
Ved indførsel af fotografisk udstyr til Danmark sker fortoldningen således:
Afgiftgrundlaget er både købspris OG forsendelses omkostninger.
Punktafgiften ved import af fotoudstyr fra USA er 4,2%, dette beløb tillægges afgiftsgrundlaget.
Summen tillægges 25% moms.
Bemærk i øvrigt at Toldvæsenet bruger deres egen valuta omregningskurs, den kan være højere eller lavere end det du rent faktisk har betalt.

Et eksempel. Hvis du har købt for (hvad toldvæsenet beregner til) 10.000 kr. og betalt 400 kr. i porto, så er afgiftgrundlaget 10.400,-. Her tillægges 4.2%, ialt 10.836 kr. Så kommer momsen: 2.167,-.
Din endelige regning bliver således 13.003 hvoraf 2.603 går til den danske stat.

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), July 18, 2001

Answers

Lige en kommentar til ovenstående: Hvis man ønsker at få sit kamera repareret i USA, begynder det først rigtigt at blive besværligt. Man skal lave et udførsels dokument (A10-0130) så man kan dokumentere at det er ens eget kamera når man modtager det retur (og ikke et man har købt i USA). Dokumentet skal attesteres på udførselsstedet (f.eks. posthuset). Når kameraet kommer retur skal man udfylde en anden formular (A10-0440) med henblik på fortoldning af den serviceydelse som er blevet foretaget. Har du planer om at få dit kamera repareret udenfor EU bør du helt klart søge rådgivning på dit nærmeste toldkontor: Told og Skat's hjemmeside.

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), July 29, 2001.

Moderation questions? read the FAQ